Овермарс: Юнайтед е Голиат, класирахме се за финала с бюджет от 21 млн.


Н. Гавазов

Овермарс: Юнайтед е Голиат, класирахме се за финала с бюджет от 21 млн.

Спортният директор на Аякс Марк Овермарс в навечерието на финала в Лига Европа с Манчестър Юнайтед разказа за проекта на холандския клуб.

"Проектът, който ние започнахме преди четири и половина години е призван да построи отбор, който Аякс имаше по наше време: толкова силен тим, който да играе без страх срещу всеки друг. Знаехме, че това е почти невъзможно, защото светът силно се променя", заяви Овермарс.

"Манчестър Юнайтед е Голиат, а ние сме Давид. Но аз се гордея с това, което създадохме, класирахме за финал в Лига Европа с бюджет от 21 милиона евро", каза още функционерът.

"Надявам се, че играчите ще остават в отбора за две-три години. Ериксен игра за Аякс четири години - това е фантастика. След това за момчетата настъпва време да направят следващата крачка. Футболистите израстват в Холандия. Не искат да играят срещу отбори, които имат пет хиляди зрители. Искат да играят в силна лига. Това е естествен процес. Ерискен е добър пример. за четири години той спечели три трофея, а след това дойде при мен и ми каза, че иска в Тотнъм. ОК. Няма проблем. Деви Класен е новият Ериксен. Ще намерим решение и за него, когато дойде и каже, че му е дошло времето", завърши Овермарс.

 

  Сподели
108