Олимпик Лион няма да успее да спре Аякс по пътя към финала


Н. Гавазов

Олимпик Лион няма да успее да спре Аякс по пътя към финала

Лион - Аякс
Стадион: "Парк Олимпик Лион", Лион
Дата: 11.05.2017г.
Час: 22:05
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Олимпик Лион посреща Аякс в мач-реванш от полуфиналите на Лига Европа и ще има тежката задача да компенсира дефицита от три гола от първата среща. Тогава и двата отбора зарадваха почитателите на футбола с открита и атакуваща игра, от която домакините извлякоха повече ползи, вкарвайки четири гола, като в герой на двубоя се превърна Бертранд Траоре, който оформи дъбъл и асистира за второто попадение. Единственият позитив за французите от този двубой е това, че все пак успяха да върнат едно попадение чрез Валбуена и не допуснаха повече голове във вратата си с оглед на шансовете, които холандците имаха.

Добрите новини за Олимпик Лион в навечерието на утрешната среща са свързани с волевата победа над упорития Нант през уикенда, позволяваща на лионци да запазят преднината си от 5 точки пред Олимпик Марсилия и почти сигурно завършване на сезона в топ 4. Другото е завръщането на голмайстора на отбора Александър Лаказет, което дава надежда за обрат в сблъсъка.

А Аякс бе близо до такъв обрат и отпадане от турнира в двубоя с Шалке 04, когато амстердамци получиха два гола в редовното време и още един в допълнителното. Иначе колективът на Питър Бощ се завърна в битката за трона в Ередивизе след изненадващата загуба на Фейнорд и успеха с 4:0 над Го Ахед, така че Аякс също влиза в утрешната среща с добро настроение.

Последното противопоставяне между двата отбора бе в груповата фаза на Шампионска лига сезон 2011/12, когато съперниците записаха нулеви равенства.

Определено не трябва да очакваме такъв сценарий утре вечер. И Аякс, и Лион обичат да атакуват, така че ще видим открит футбол, а това предполага много голове в мача. Съветът ни е да се доверим на домакините, но с оглед на отворения си стил е много вероятно те да не успеят да опазят вратата си. От друга страна твърде съмнително изглежда лионци да отбележат четири гола, за да вкарат двубоя в продължения. Така, че резултат 2:1 или в най-добрия случай 3:1 за французите изглежда най-вероятен, което означава, че Аякс ще се класира за финала в турнира.

Прогноза: Олимпик Лион - Аякс 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лион:

20 април Бешикташ - Лион 2:1 - 6:7 след дузпи (Лига Европа)
23 април Лион - Монако 1:2 (Лига 1)
28 април Анжер - Лион 1:2 (Лига 1)
03 май Аякс - Лион 4:1 (Лига Европа)
07 май Лион - Нант 3:2 (Лига 1)

Аякс:

16 април Аякс - Хееренвеен 5:1 (Ередивизие)
20 април Шалке 04 - Аякс 3:2 след прод. (Лига Европа)
23 април ПСВ Айндховен - Аякс 1:0 (Ередивизие)
03 май Аякс - Лион 4:1 (Лига Европа)
07 май Аякс - Го Ахед Ийгълс 4:0 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Лион - Аякс

5 срещи
0 победи за Лион
2 равенства
3 победи за Аякс
Голова Разлика: 8:2 за Аякс

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178