Форлан смълча Анфийлд и прати Атлетико на финал (видео)


.

Форлан смълча Анфийлд и прати Атлетико на финал (видео)

Ливърпул победи Атлетико Мадрид с 2:1 на Анфийлд , но герой се оказа Диего Форлан , чийто гол класира испанците на финала. Играчите на Ливърпул започнаха първото полувреме крайно амбицирани и само 10 секунди има бяха нужни да достигнат до първото си положение, но ударът на Бенаюн бе спасен от стража на Атлетико. След десетина минути домакинският натиск завърши с добра възможност пред Акуилани. Дирк Каут се пребори със защитата на Атлетико и подаде към италианеца, но ударът му от границата на пеналта не сполучи. Гостите показаха зъби чак в 18-тата минута след като удар на Раул Гарсия от 25 метра бе умело избит в ъглов удар от Пепе Рейна. Гостите определено бяха заложили на по-защитната игра и разчитаха на контраатаките и играта се развиваше предимно пред тяхната врата.

В 25-тата минута мърсисайдци пропуснаха и най-чистата си ситуация до момента. Джерард и съотборниците му разиграха бързо с едно подаване и намериха Мачерано на дясното крило, той центрира към Каут, който от непосредствена близост прати топката над гредата. В последвалата контраатака пък Атлетико Мардир в лицето Серхио Агуеро направиха своят голям пропуск. Агуеро бе намерен с дълъг пас, преодоля Рейна, но от малък ъгъл не успя да намери рамката на вратата.


В 32-рата минута Ливърпул получиха право на пряк свободен удар, Джерард центрира и Агер заби топката във вратата на младия Де Хеа, но голът беше отменен поради засада. В 44-тата минута Ливърпул най-накрая стигна до тъй желаното попадение. Бенаюн получи в дясно и върна топката към Акуилани, който с много прецизен удар до гредата даде гол аванс на своя тим.

Второто полувреме темпото спадна, играта се накъса и изобилстваше от грешни подавания, което логично не доведе до положения пред една от двете врати. В 80-тата минута Глен Джонсън създаде най-чистата ситуация след солова акция по левия фланг, но ударът му бе париран от Де Хеа.

Така се стигна до продължения в този мач и те започнаха отлично за домакините. Само 6 минути изминаха от първото продължение те стигнаха до втори гол. Джерард опита да пробие през центъра, но бе блокиран, топката попадна в Лукас Лейва, който намери Йоси Бенаюн в ляво и той промуши топката под плонжа на вратаря.

Гостите се окопитиха и в 10-тата минута на продълженията Рейес затрудни Рейна с далечен удар, но Агуеро не се възползва от отбитата топка. В 103-тата минута Форлан хвърли в скръб "Анфийлд" след като Рейес се пребори за една висока топка, намери го абсолютно непокрит и уругваеца разтреля Пепе Рейна. Ливърпул тръгна стихийно да връща гола и можеше да бъде изненадан като минути преди края Шимао пропусна златна възможност, но прати топката над напречната греда. Така с два гола на Диего Форлан и общ резултат 2:2, но с гол на чужд терен Атлетико Мадрид се поздрави с успеха и ще бъде на финал в Лига Европа.

Видео: Тук

НИКОЛАЙ МАСЪЛСКИ

  Сподели
220