Лион - Бешикташ: Французите ще спрат полета на орлите


Н. Гавазов

Лион - Бешикташ: Французите ще спрат полета на орлите

Лион - Бешикташ
Стадион: "Парк Олимпик Лион", Лион
Дата: 13.04.2017г.
Час: 22:05
Съдия: Матеу Лаос (Испания)

Олимпик Лион посреща Бешикташ в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Французите започнаха европейската си кампания в Шампионска лига, завършвайки на трето място в група с Ювентус, Севиля и Динамо Загреб. Съдбата на Лион се реши в последния кръг, когато трябваше да бъде победен Севиля. Равенството прати французите в плейофите на Лига Европа, а отборът ще бъде запомнен с това, че вкара пет гола в шест мача.

Хората на Бруно Женезио обаче показаха отлична игра в Лига Европа. Те вкараха 11 гола в двата си мача с АЗ Алкмар, а след това победиха Рома с 4:2 у дома. Лионци изиграха реванша тактически много грамотно, допуснаха поражение само с 2:1 и заслужено са тук. Главната ударна сила на французите са Фекир и Лаказет, неочаквано в списъка попадна централният защитник Диахаби, който отлично играе с глава.

Що се отнася до вътрешното първенство, колективът на Женезио отпусна педала на газта след мача с Рома. Тимът спечели само един мач, един път завърши наравно и допусна две загуби, като изненадващо е поражението от аутсайдера Лориен с 4:1, при това на собствен терен.


Бешикташ е действащ шампион на Турция и по всичко изглежда, че "черните орли" възнамеряват да защитят титлата си. Хората на Шенол Гюнеш са лидери в класирането на турската Сюперлига, с пет точки пред Истанбул Башакшехир и според много местни специалисти, директният двубой между двата тима на 30 април окончателно ще убие интригата за титлата.

Бешикташ започна европейската си кампания в групите на Шампионска лига заедно с Наполи, Бенфика и Динамо Киев. Турците до последно претендираха за място в плейофите, но бяха разгромени в последния мач в Украйна. Колективът на Гюнеш получи сравнително лесно се справи със съперниците си в плейофите - две победи над Апоел Бер Шеева и равенство на терена на Олимпиакос и победа с 4:1 в Истанбул.

Двубоят обещава да бъде много интересен. Класата на Лион не бива да се поставя под съмнение, но от друга страна французите се намират в лоша форма, докато Бешикташ пристига със серия от 11 мача без загуба, с 8 победи и 3 равенства в този период. Въпросът е, дали лионци ще успеят да мобилизират силите си и да се представят така, както го направиха срещу Рома. Ако това се случи, нищо добро не чака "орлите". В противен случай турците ще постигнат добър резултат за реванша, което още повече ще усили интригата в сблъсъка.

Прогноза: Олимпик Лион - Бешикташ 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лион:

16 март Рома - Лион 2:1 (Лига Европа)
19 март ПСЖ - Лион 2:1 (Лига 1)
02 април Рен - Лион 1:1 (Лига 1)
05 април Метц - Лион 0:3 (Лига 1)
08 април Лион - Лориен 1:4 (Лига 1)

Бешикташ:

12 март Бешикташ - Кайзериспор 2:2 (Суперлиг)
16 март Бешикташ - Олимпиакос 4:1 (Лига Европа)
19 март Анталияспор - Бешикташ 0:0 (Суперлиг)
02 април Бешикташ - Генчлербирлиги 3:0 (Суперлиг)
08 април Трабзонспор - Бешикташ 3:4 (Суперлиг)


Досегашни срещи:

Лион - Бешикташ

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
290