Бешикташ ще се възползва от проблемите на Олимпиакос


Н. Гавазов

Бешикташ ще се възползва от проблемите на Олимпиакос

Олимпиакос - Бешикташ
Стадион: "Йоргос Караискакис", Пирея
Дата: 09.03.2017г.
Час: 22:05
Съдия: Дани Макелие (Холандия)

Сблъсъкът между Олимпиакос и Бешикташ изглежда на-равностоен от всички на този етап от състезанието и освен това приковава вниманието към себе си заради историческото съперничество между гръцките и турските отбори. Букмейкърите отдават леко предимство на Бешикташ, който в последно време набра ход, докато гръцкият шампион се сблъска с проблеми, но така или иначе ни очакват два горещи мача.

Доскоро нищо не предвещаваше беди за Олимпиакос и за Пауло Бенто. От октомври до средата на февруари атиняни допуснаха само една загуба от 28 мача във всички турнири, като това се случи срещу АПОЕЛ в груповата фаза на Лига Европа. Също така Олимпиакос успя да елиминира Османлъспор в 1/16-финалите на турнира, при това убедително и всичко изглеждаше безоблачно. Дойдоха обаче три поредни загуби във вътрешното първенство и независимо от лидерската позиция в класирането, босовете решиха да уволнят Бенто.

Нещата при Бешикташ се развиват все по-стабилно, макар че хората на Шенол Гюнеш отпаднаха от Купата на Турция в началото на февруари, а след това последва загуба от Карабюкспор в шампионата. Не се стигна обаче до криза и към момента "черните орли" са в серия от пет поредни победи, една от които е срещу Галатасарай. На предишния стадии от Лига Европа турците постигнаха две победи срещу Апоел Бер Шева, който в началото на сезона отстрани Олимпиакос в квалификациите на Шампионска лига.

Олимпиакос има две победи, две загуби и равенство в пет мача срещу турски отбори, а Бешикташ е с две равенства от две срещи с гръцки съперници.

Съветът ни за тази среща е да се доверим на букмейкърите. Според слуховете, атмосферата в съблекалнята на атиняни не е добра, което няма как да не се отрази на представянето на отбора. Може би домакините няма да загубят, но и трудно ще спечелят двубой с лоши взаимоотношения между футболистите.

Прогноза: Олимпиакос - Бешикташ 2:2



Последни 5 изиграни срещи:

Олимпиакос:

19 февруари АЕК Атина - Олимпиакос 1:0 (Суперлига)
23 февруари Османлъспор - Олимпиакос 0:3 (Лига Европа)
26 февруари Олимпиакос - Паниониос 0:1 (Суперлига)
02 март Атромитос - Олимпиакос 1:2 (Купа на Гърция)
05 март ПАОК - Олимпиакос 2:0 (Суперлига)

Бешикташ:

16 февруари Апоел Беер Шева - Бешикташ 1:3 (Лига Европа)
19 февруари Бешикташ - Акхисар Беледие 3:1 (Суперлиг)
23 февруари Бешикташ - Апоел Беер Шева 2:1 (Лига Европа)
27 февруари Галатасарай - Бешикташ 0:1 (Суперлиг)
04 март Бешикташ - Ризеспор 1:0 (Суперлиг)


Досегашни срещи:

Олимпиакос - Бешикташ

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141