АПОЕЛ - Атлетик: Лъвовете ще се измъкнат от кипърския ад


Н. Гавазов

АПОЕЛ - Атлетик: Лъвовете ще се измъкнат от кипърския ад

АПОЕЛ Никозия - Атлетик Билбао
Стадион: "GSP Стейдиъм", Никозия
Дата: 23.02.2017г.
Час: 20:00
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)


АПОЕЛ посреща Атлетик в мач-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Оказа се, че заради резултата в първата среща, този двубой се превърна в централен за този етап на състезанието. Повече специалисти и букмейкъри очакваха, че испанският тим ще размаже островитяните и ще постигне чиста победа от 2-3 гола. Тази прогноза отчасти се оправда и това се вижда от статистиката: 15:0 корнера за "лъвовете", 69% владение на топката от страна на баските и 15 на 2 удара в полза на Атлетик. Това, което изненада е резултатът 3:2 за испанския отбор.

Двата отбора проведоха по един мач след сблъсъка в Испания. АПОЕЛ победи АЕЛ с 3:0, отказвайки съперника си от всякакви мераци за оказване на натиск в борбата за титлата. Така хората на Томас Кристиансен остана на върха с 6 точки пред най-близкия си преследвач.

Атлетик гостува на Валенсия и бе очевидно, че колективът на Ернесто Валверде е изморен от мача си с кипърци. Загубата 2:0 изглежда още по-нормална на фона на снощния успех на "прилепите" срещу Реал Мадрид. Така или иначе "лъвовете" не успяха да се доближат до топ 6 и останаха с 35 точки, на 4 пункта от шестия Виляреал.

Няма съмнение, че мачът ще е много интересен и предполага голяма интрига. Тя идва и от факта, че АПОЕЛ е в серия от 17 срещи без загуба у дома през този сезон, а още по-впечатляващо изглежда статистиката от 5 победи и 1 равенство в 6 европейски домакински мача през този сезон. От друга страна Атлетик е с 4 загуби и едно равенство в последните си 5 гостувания в Европа.

Класата на "лъвовете" не подлежи на съмнение, но е очевидно също така, че АПОЕЛ е много хитър и опасен отбор. Вариантите за развитие на мача са няколко: домакините да тръгнат да атакуват, за да обърнат резултата, а гостите със своята класа да вкарат важен гол; двата тима да направят скучен двубой, в дебнене за грешки и последно, домакините да приемат играта в своята половина, но да контраатакуват опасно. Много ще зависи от началото на двубоя - предполага се, че островитяните ще започнат с масирани атаки, което е традиция тук. Това вероятно ще продължи до десетина минути. Ако през това време домакините вкарат гол, срещата ще стане трудна за гостите, защото противникът знае как да се брани и да затваря пространствата.

Трудно бихме казали какво може да се случи, но този мач е от онези, които всеки уважаващ себе си почитател на залозите не бива да пропуска. Нашето предложение е 1:1 и гол на Адурис, което все пак ще помогне на "лъвовете" да се измъкнат от кипърския ад.

Прогноза: АПОЕЛ - Атлетик 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

АПОЕЛ Никозия:

29 януари Етникос Ахна - АПОЕЛ Никозия 2:3 (Първа Дивизия)
05 февруари АПОЕЛ Никозия - АЕК Ларнака 1:1 (Първа Дивизия)
11 февруари Кармиотиса - АПОЕЛ Никозия 0:1 (Първа Дивизия)
16 февруари Атлетик Билбао - АПОЕЛ Никозия 3:2 (Лига Европа)
20 февруари АПОЕЛ Никозия - АЕЛ Лимасол 3:0 (Първа Дивизия)

Атлетик Билбао:

29 януари Атлетик Билбао - Спортинг Хихон 2:1 (Примера)
04 февруари Барселона - Атлетик Билбао 3:0 (Примера)
11 февруари Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня 2:1 (Примера)
16 февруари Атлетик Билбао - АПОЕЛ Никозия 3:2 (Лига Европа)
19 февруари Валенсия - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:

АПОЕЛ Никозия - Атлетик Билбао

1 среща
0 победи за АПОЕЛ Никозия
0 равенства
1 победа за Атлетик Билбао
Голова Разлика: 3:2 за Атлетик Билбао

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
96