Рууни с рекорди в победа над Фейенорд


И. Ангелов

Рууни с рекорди в победа над Фейенорд

Манчестър Юнайтед прие Фейенорд за срещата от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Днес на "Олд Трафорд" домакините победиха с 4:0 благодарение на голове от Уейн Рууни, Джеси Лингард и Хуан Мата, както и автогол на Брад Джоунс. С попадението си Рууни подобри рекорда на Ван Нистелрой за най-много голове в Европа за Манчестър Юнайтед - 39. Така капитанът на "червените дяволи" застава и на едно попадение от рекорда на Сър Боби Чарлтън за голове изобщо за клуба.

Юнайтед започна силно и на няколко пъти създаде опасности пред Джоунс. В 27-ата минута Ромеро спаси вратата си от Кайт. В 35-ата минута резултатът бе открит когато Златан Ибрахимович изведе Рууни в наказателното поле, той си спря топката и я копна над вратаря за 1:0 и 39-ят му гол в Европа.

В 69-ата минута днес Рууни асистира и на Хуан Мата след една добра атака с подавания на Юнайтед, при която испанецът завърши с шпагат през Джоунс за 2:0. В 75-ата минута вратарят на гостите си вкара и автогол когато Златан Ибрахимович излезе на позиция за центриране на аут линията и опита да намери свои колега в полето с остър пас, но топката беше отклонена от вратаря в собствената му мрежа за 3:0. В последната атака в срещата Валенсия успя да намери Лингард на дъгата и той стреля добре далеч от вратаря за крайното 4:0.

  Сподели
115