Рууни иска от ФА благотворителен мач в своя чест


Н. Гавазов

Рууни иска от ФА благотворителен мач в своя чест

Само няколко дни след историята с употребата на алкохол в хотела на националния отбор на Англия, капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е отправил своите представители на преговори с Футболната асоциация на Англия (ФА) за организиране на благодарствен мач в своя чест. Напомняме, че Рууни обяви за край на кариерата си в националния отбор след края на Мондиал 2018. Сега на сметката на англичанина има 119 мача и 53 гола за "Трите лъва".

Така Уейн се явява голмайстор на националния отбор за всички времена и втори по количество изиграни мачове за тима след Питър Шилтън (125 мача). Рууни чувства, че ФА трябва достойно да го изпрати в пенсия.

Според източника на информацията, във вторник футболистът е изпратил своя агент Пол Стретфорд и юриста Марк Уитл в офиса на ФА за договаряне на своето тържествено сбогуване с националния отбор.

Планът-максимум на Уейн е организиране на благотворителен мач с участието на националния отбор и музикален концерт. Уейн се надява, че с помощта на тези две мероприятия ще може да събере 5 милиона паунда, които ще бъдат използвани за благотворителност.

Планът-минимум е да бъде нает стадион "Уембли" за провеждането на мач между символичен отбор на Рууни и Сборен отбор на света.

 

  Сподели
86