Саутхемптън оставя Интер последен (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън оставя Интер последен (видео)

Единадесета група на Лига Европа се очертава сред най-интересните в Лига Европа след като днес Саутхемптън успя да победи Интер с 2:1, а Спарта Прага победи Апоел Бер Шева с 2:0. По този начин Спарта се намира на първо място с 9 точки, Саутхемптън е втори със 7, Апоел е трети с 4 пункта, а Интер има само 3 точки и отрицателна голова разлика.

Саутхемптън започна с агресивна преса и доста положения срещата днес. Въпреки доминацията си обаче домакините допуснаха гол първи в 33-ата минута когато Иван Перишич пусна топката за Мауро Икарди на добра позиция за 1:0.

В края на полувремето домакините получиха шанс да изпълняват дузпа заради игра с ръка в наказателното поле, но Душан Тадич пропусна от бялата точка, като Ханданович спаси с крака. 

След почивката обаче домакините останаха по-добри. В 64-ата минута след един корнер и удар в гредата топката попадна във Ван Дайк за добавка и 1:1. 5 минути след това стана и обратът в резултата след ниско центриране и грешка на Нагатомо топката се озова в неговата собствена мрежа за 2:1. До края "светците" се отчетоха с още няколко добри положения, но повече голове не паднаха днес.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
109