Рома продължава да доминира в групата (видео)


И. Ангелов

Рома продължава да доминира в групата (видео)

Рома задържа първата позиция в пета група на Лига Европа след като днес на гости на Аустрия Виена тимът победи с 4:2 след голове на Джеко на два пъти, Де Роси и Наинголан. Аустрия остава втора с 5 пункта, Астра и Виктория Пилзен допълват групата с по 4 и 3 точки съответно.

Днес домакините започнаха добре срещата с гол на Айоба Кайоде в първата атака след ниско центриране от фланга. В 4-ата минута обаче Джеко направи резултата 1:1 по почти идентичен начин на домакинския гол след ниско центриране от крилото на Перес.

В 18-ата минута обрат донесе Даниеле Де Роси след корнер, при който Мартчинко и Хаджикич не се разбраха в наказателното поле и се стигна до лесен удар за халфа и 2:1. До края на полувремето и след почивката Рома доминираше, като Пероти бе близо до гол.

Такъв обаче вкара Джеко в 65-ата минута след красив пас на Ел Шаарави, удар в гредата и добавка на нападателя - 3:1. В 78-ата минута 4:1 направи Наинголан след като един пряк-свободен удар рикошира в противник и падна удобно в него за нисък удар. Минута преди края капитанът на домакините Алекс Грюдвалд вкара красив гол за крайното 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127