Сирийският бежанец в испанската академия се оказал терорист


Н. Гавазов

Сирийският бежанец в испанската академия се оказал терорист

Сирийският бежанец Осама Абдул Мохсен, който стана известен, след като бе спънат от унгарска журналистка, е бил боец на терористична организация, съобщава International Business Time, позовавайки се на представители на кюрдската Демократична партия. Както е известно, журналистаката бе уволнена, а Мохсен бе поканен да живее в Испания, където му бе предложена работа като футболен треньор в академията CENAFE в Мадрид.

Оказа се обаче, че Мохсен е бил част от свързаната с Ал Кайда терористична организация Джебхат ан Нусра преди да избяга от Сирия, а също така се е бил срещу кюрдските милиции в Северна Сирия. Според информацията, Усама е участвал и в насилственото потушаване на въстание в град Камишло през 2004 година, когато над 50 кюрди са избити.

Снимки, публикувани на страницата в социалната мрежа Facebook на Мохсен, доказват, че той не само е бил член на Джабхат ан Нусра, но е и избивал кюрди в Северна Сирия. Самият Усама признава, че е терорист.

Както е известно, Испания се съгласи да приеме около 17 000 бежанци, а преди мача Реал Мадрид - Гранада нападателят на столичани Кристиано Роналдо излезе на терена със седемгодишния син на Мохсен, като част от поредната пиар-акция в защита на бежанците.

 

  Сподели
119