Прокуратурата в САЩ: Предявихме обвинения по делото за корупция във ФИФА


Н. Гавазов

Прокуратурата в САЩ: Предявихме обвинения по делото за корупция във ФИФА

Генералният прокурор на САЩ Лорета Линч разказа за разследването по делото за корупция във ФИФА. Както е известно, скандалът се разгоря малко преди изборите за президент на ФИФА през месец май, като по въпросното дело вече са арестувани няколко заподозрени.

"В резултат на разследването в САЩ са повдигнати обвинения по изнудване, измама и изпиране на пари. Всичко това се разпростира върху две десетилетия. Бяха разобличени високозаплатени чиновници във ФИФА, регионални ръководители. Освен това, разобличени са ръководители в областта на спортния маркетинг, който, съгласно обвинителното заключение, са похарчили милиони долари за подкупи и рушвети, за да бъдат получени различни маркетингови и медиини права за международни футболни турнири", заяви Линч.

"Вече ясно дадохме да се разбере, че прокурорите по целия свят ще работят заедно с това да бъде изкоренена корупцията и да бъдат привлечени към отговорност престъпниците, независимо от това къде се намират, колко тежки са техните престъпления и колко влиятелни са хората. Нито едно лице не може да бъде недосегаемо за закона, нито една корумпирана организация не може да се скрие от мъжете и жените, борещи се за справедливост", каза още прокурорът.

 

  Сподели
151