Фейси влезе в затвора


Н. Гавазов

Фейси влезе в затвора

Бившият нападател Делрой Фейси, който по-рано се състезаваше във Висшата лига на Англия, бе осъден на две и половина години лишаване от свобода за организиране на договорени мачове. За 18-годишната си кариера Фейси поигра в Болтън, УБА, Хъл Сити, а също така в много клубове от по-долните дивизии. Там Делрой създаде връзки, които по-късно се опита да използва за користни цели.

Сменяйки клубовете и дивизиите, Фейси се сблъска с финансови трудности и през 2008 година обяви банкрут. Създалата се ситуация накара Делрой да потърси други начини за препитание.

Разследването установи, че бившият играч е предлагал на футболисти от полупрофесионални клубове по 2000 паунда, за да могат те да повлияят върху изхода на даден мач. В това време Фейси и съучастниците му са залагали на съответното събитие.

35-годишният Фейси има късмета, че нито един от мачовете, към които е имал отношение, не е бил признат за манипулиран. Поради това Делрой, арестуван през ноември 2013 година, получи само две и половина години лишаване от свобода.

 

  Сподели
85