Футболист-гей: ФИФА не мисли за нас


Н. Гавазов

Футболист-гей: ФИФА не мисли за нас

Полузащитникът на Лос Анджелис Галакси Роби Роджърс, който преди две години призна за своята нетрадиционна сексуална ориентация, подложи на критика ФИФА за решението на организацията да проведе Световните първенства през 2018 и 2022 година в Русия и Катар.

"ФИФА е добра с високопарната си риторика. Те говорят, че целите им се състоят в подобряване на футбола по пътя на постоянно му придвижване в света на обединяващи, образователни, културни и хуманистични ценности сред младежите. Това е прекрасен идеал и аз мисля по съшия начин за всеки вид спорт", заяви Роджърс.

"Но ФИФА не живее със своите думи. Това се отнася до решението следващите две Световни първенства да бъдат дадени на Русия и Катар, две страни, които са далече от хуманитарните ценности, да не говорим за сериозните настроения срещу хората с нетрадиционна ориентация и анти-гейски закони. Ако се говори открито, то посланието на ФИФА към спортистите-гейове е пределно ясно. Те не само, че не ни подкрепят, но за тях нашите животи не означават нищо. Защото всеки футболист, разчитащ да замине с националния отбор на САЩ на Мондиал 2018 и Мондиал 2022 и открито, обявявайки своята сексуална ориентация, може да се сблъска с последствия в тези страни, където местните закони позволяват той да бъде изпратен в затвор", добави футболистът-гей.

 

  Сподели
162