Дунга изгонил Майкон, заради инсценирано изнасилване


Н. Гавазов

Дунга изгонил Майкон, заради инсценирано изнасилване

Футболистът от националния отбор на Бразилия Дъглас Майкон е бил освободен от тима, заради инсценировка на изнасилване на съотборника си в "селесао" Елиас. След победата над Колумбия с 1:0 в приятелски мач на 6 септември, наставникът на петкратните световни шампиони Дунга разрешил на играчите да се поразходят из Маями, където се проведе срещата. Майкон, Елиас и Ослар се отправили в местен бар, където Елиас се напил, устроил няколко скандала, включително и уринирал на пода.

Прибирайки се в хотела, пияният заспал, а Майкон предложил на Оскар да се пошегуват със спящия съотборник. Оскар отказал, но Майкон помолил от кухнята сметана и черен пипер и поставил тези продукти в ануса на спящия Елиас. След това събудил футболиста и му казал, че е бил изнасилен от четирима мъже.

Елиас си направил медицински изследване, което установило измамата. След това 29-годишният играч се оплакал на Дунга и наставникът на националния отбор решил да освободи Майкон от лагер-сбора. Официалният представител на националния отбор Гилмар Риналди помолил журналистите да не задават въпроси за по-нататъшната съдба на изгонения футболист и да не ровят за причините за изгонването на Майкон, който вчера се прибра в Рим.

 

  Сподели
103