Фен на Палмейрас почина след сбиване с футболни хулигани


Н. Гавазов

Фен на Палмейрас почина след сбиване с футболни хулигани

Привърженикът на бразилския футболен клуб Палмейрас, който получи тежка травма в хода на сбиването с фенове на Коринтианс, почина в болница. Двата тима са базирани в Сао Паулу и противопоставянето между клубовете е историческо, а това се отразява и на отношенията между привържениците. В неделя Палмейрас загуби на свой терен с 2:1 дербито със Сао Паулу, а Коринтианс победи с 4:1 като домакин Байя.

След мачовете около гарата на града се разрази масов бой с участието на фенове на двата отбора. В резултат на това един от привържениците на Палмейрас попадна в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, от която почина.

Полицията вече задържа двама фена на Коринтианс, за които се предполага, че са пребили привърженика на Палмейрас. Повдигнатите обвинения за нанасяне на тежка телесна повреда са снети и са повдигнати такива за убийство.

По-рано бяха изнесени ужасяващите факти, че всяка година в Бразилия загиват около 30 човека, а стотици други (липсва информация за точния брой) стават жертва на футболните хулигани.

 

  Сподели
181