Отстраниха за връзки с мафията рефера на Базел - ЦСКА


.

Отстраниха за връзки с мафията рефера на Базел - ЦСКА

Корупционният скандал със залози, който гръмна в Германия преди две седмици и където обект на разследване са над 200 души свързани с футбола, а по неофициални данни бройката ще нарасне на над 1000, даде първата жертва сред футболните съдии. УЕФА спря правата на украинския арбитър Олег Орехов. Лиценза на 42 годишния украинец е отнет за неопределено време поради съмнения във връзки с футболната мафия.

Съгласно съобщения на немските средства за масова информация, Орехов, който е международен съдия от 2003 година е заподозрян за връзки с членове на футболната мафия, които бяха арестувани миналия четвъртък. В понеделник той се е явил в антикорупционният отдел на УЕФА, където е била проведена беседа и след това отстранен.

Както е известно, през ноември киевския рефер ръководи срещата между Базел и софийския ЦСКА завършила с победа 3:1 за домакините. От началото на сезона Орехов е ръководил общо шест международни срещи, в това число и една от квалификационния турнир за Световното първенство. УЕФА ще проучи и анализира внимателно всичките двубои, които украинският съдия е ръководил. По неофициална информация (органите отказват да коментират каквото и да е заради започналото разследване), има съмнения за влияние върху резултатите в някои от срещите от страна на рефера, включително не се изключва вероятността за съучастие от страна на футболисти и футболни президенти.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
230