Избухна най-мащабният скандал във футбола


.

Избухна най-мащабният скандал във футбола

Международният футбол е разтърсен от нов скандал със залагания на уредени мачове, съобщава новината в късния следобед немския Berliner Morgenpost. Главният следовател в разследването заяви, че се очертава да избухне най-големият скандал в историята на професионалният футбол.

Полицията в Бохум е арестувала петима членове на международна банда, която е манипулирала футболни срещи в особено голям мащаб от висшите ешалони на европейски първенства. Във връзка със престъпленията са издадени 15 заповеди за арест в общо десет страни, а в момента се установяват и други участници.

Според изданието, сред арестуваните са и двамата братя, хърватите Анте и Милано, които са мозъците на избухналия скандал с рефера Роберт Хойзер през 2005 година. Майката на Анте е потвърдила пред журналисти за ареста на синът си, а около домът му през целия ден е имало полицейски служители. Двамата братя се намират най-вероятно в Следствената служба в Бохум където се водят разпити с тях и в неделя ще бъдат прехвърлени в Берлин.

Държавният прокурор на Бохум съобщи ( към 17.40 бълг. време), че се води разследване срещу 200 заподозрени (Б.ред. - сутринта първите новини бяха за близо 100 заподозрени). Сред тях са футболисти, треньори, съдии и футболни служители в ръководствата на отборите.

Според изтеклата неофициално информация, голям брой от манипулираните мачове са от първенството на Турция, а големи залози за тях са се разиграли както в Германия, така и в азиатски къщи. Седалището на част от престъпната групировка се намирало в ресторанта на братята на улица Ранкенщрасе, който също в момента е под полицейска охрана.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
134