Снеха обвиненията от Меси


Н. Гавазов

Снеха обвиненията от Меси

Следственият комитет на Испания сне от нападателя на Барселона Лионел Меси обвиненията в укриване на данъци в размер на 4.1 милиона евро. В същото време ще продължи разследването по отношение на бащата на Лионел - Хорге Меси, който, както изглежда носи отговорност за машинациите.

Според думите на прокурора, играчът не е виновен, макар че е допуснал гореспоменатото нарушение, не плащайки данъци за доходите си, получени от използване на правата върху своя образ през 2007, 2008 и 2009 година.

"Лионел Меси не е взел участие във вземането на решенията по използване и разпределяне на своя доход и не е бил осведомен за мащабите и размерите на получените средства и за това, за какви цели ще отидат тези пари", се казва в съобщение на прокурора.

Ако трябва да се вярва на обвинението, Хорхе Меси, който е представител на Лионел, е контролирал правата върху образа на Меси и напълно е бил осведомен за последствията от своето мошеничество. Футболистът е следвал инструкциите на своя баща и макар подписът на Меси да стои на много от документите, обвинението настоява, че Лионел не е заподозрян в измамите.

 

  Сподели
102