Процесът на УЕФА срещу Сити за ФФП прие неочакван обрат


Н. Гавазов

Процесът на УЕФА срещу Сити за ФФП прие неочакван обрат

Процесът на УЕФА срещу Манчестър Сити по повод нарушаване на правилата за финансовия феърплей (ФФП) прие неочакван, трагичен обрат - от живота си отиде главният следовател на независимия орган за финансов контрол. Снощи стана известно, че на 73-годишна възраст е починал Жан Люк Дехане, който е глава на следствената палата на независимия орган за финансов контрол към УЕФА. Този комитет бе специално създаден през 2012 година за разследване на нарушения на ФФП.

Както е известно, в момента УЕФА регулира санкциите по отношение на девет европейски клуба, за които бе констатирано, че са нарушили ФФП. Официално изявление от страна на УЕФA бе планирано за миналата седмица, но заради разногласия с Манчестър Сити огласяването на присъдата бе отложено за тази седмица.

Именно Дехане трябваше да одобри санкциите срещу Сити и останалите нарушители. Очаква се, че УЕФА ще глоби "гражданите" с 50 милиона паунда и ще ореже заявката на отбора за следващия сезон в Шампионска лига.

Независимо от своите здравословни проблеми в последно време, Дехане взе активно участие в разследването. Сега обаче, заради смъртта на бившия министър-председател на Белгия решението за наказание на Сити отново ще бъде отложено.

 

  Сподели
97