Масов бой след срещата Цюрих - Базел


.

Масов бой  след срещата Цюрих - Базел

Един полицай е тежко ранен след мача между Цюрих и съперника на ЦСКА - Базел, в сряда вечерта, съобщи новината Neue Zürcher Zeitung . Срещата от първенството на Швейцария завърши при резултат 2:2. Базел поведе с 2:1, но получи гол 4 минути преди края. Така отборът събра 25 т. и вече е втори на 9 т. от Йънг Бойс, който разгроми състава на Белинзона 7:1.

На стадиона всичко било  спокойно, но след края на мача двете агитки се сбили на гарата. Полицията използвала гумени палки, сълзотворен газ и дори водни оръдия, за да спре боя. На гарата били принудени да издигнат барикади, които да разделят феновете, но дори това не помогнало. Цюрих е най-големият ни враг, разказаха феновете, които бяха в София за мача с ЦСКА.

По информацията на властите мелето започнало малко след 23 ч. швейцарско време, когато заминал специалният влак с феновете на гостите. В него не успели да се качат всички привърженици на Базел и на перона останали още доста хора. Тогава ултрасите на Цюрих използвали численото си преимущество и ги нападнали.

В агитката обаче имало цивилни полицаи, които също го отнесли. Един от полицаите е свален на земята, ритали го с кубинките в главата. Колегите му веднага го закарали в болницата, а нападателят му е арестуван, съобщава полицията. Задържани са още 12 лица на възраст между 18 и 27 години. Боят се пренесъл на релсите и жп работниците се принудили да спрат влаковете. Имало закъснения по 20 минути, наложило се автобуси да извозват пътниците.

Днес двата клуба възнамеряват да бъдат публикуват имената на вандалите на официалните си сайтове и да им бъде наложена забрана да посещават футболни срещи.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
206