Във Венецуела ще пестят ток от футболни мачове


.

Във Венецуела ще пестят ток от футболни мачове

Президентът на Венецуела Уго Чавес отново влезе в световните хроники с екстравагантно, но в същото време икономически обосновано разпореждане, този път засягащо и футболът. По препоръка на доживотния държавен глава, който си извоюва доживотен мандат, венецуелската футболна федерация отмени всички вечерни футболни мачове. Срещите вече ще започват от 15:00 ч вместо от 18:00 ч. По този начин няма да бъдат използвани светлинните прожектори на стадионите, като така ще се пести електроенергия.

Както е известно на 22 октомври Чавес призова венецуелците пестят ток. Освен това той учтиво посъветва сънародниците си да пестят и водата като една от мерките за това е ограничаване на времето под душа. Според Чавес 3 минути в банята са напълно достатъчни.

Последните разпореждания на Уго Чавес са само малка част от букета от екстравагантни и нетрадиционни мерки, с които латиноамериканският лидер редовно шокира трезвомислещата част от човечеството.

Наскоро той обяви, че Венецуела ще прави мобилен телефон за бедни заедно с Китай, а също така обвини видеоигрите и по-специално Counterstrike за причината за голямата престъпност и убийствата в страната. Нападките му пък срещу бившия президент на САЩ Джордж Буш бяха пословични. За него той е "въплащение на Сатаната и "невежа".

По идея на Чавес Венецуела промени часовата си зона от миналата година. Тя е настроена за 4:30 часа след Гринуич, като основната полза от това е, че учениците не стават по тъмно. Освен това Уго е водещ на многочасовото телевизионно предаване "Ало президенте".

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
174