Втори елитен английски отбор с трансферна забрана


.

Втори елитен английски отбор с трансферна забрана

Ръководството на Футболната Асоциация на Англия (ФА) забрани на Портсмут да привлича нови футболисти, докато не оправи всичките си задължения към кредиторите си, в това число и към футболистите, съобщава Sportinglife . Така Помпи станаха вторият елитен английски клуб, след Челси, който получава същата санкция.

На мениджърът на Помпи Пол Харт не му бе позволено да привлече в състава си Южен Боп като свободен агент в понеделник, именно заради задълженията на клуба.

Източник от Портсмут е заявил пред британските медии, че проблемът с тази забрана "би трябвало да бъде разрешен много бързо", имайки в предвид скорошната покупка на клуба от Ал Фараж и обещанията му от 15 милиона паунда инвестиции.

Според други слухове обаче саудитският бизнесмен, , много бързо ще продаде отбора, което ще постави под сериозно съмнение финансовата стабилност на Помпи.

Интерес към тима вече проявяват израелският бизнесмен Леви Кушнир и консорциумът от Хонг Конг - Балрам Чайнрай, дори техни представители са присъствали на последните два мача на тима.

Както е известно проблемите в Портсмут започнаха с продажбата му от Александър Гайдамак на Сюлейман Ал Фахим, който не вложи и стотинка в клуба и в крайна сметка го препродаде на Ал Фараж. С това обаче драмите в Помпи не приключиха, тъй като новият собственик не предприема никакви действия относно стабилизирането на Портсмут.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
149