Фенове на Лацио все още се намират в полски затвор


Н. Гавазов

Фенове на Лацио все още се намират в полски затвор

Трима привърженици на Лацио все още се намират в полски следствен арест след като бяха задържани на 28 ноември миналата година. Както е известно, полската полиция арестува около 150 италиански запалянковци преди мача с Легия в Лига Европа, като само няколко човека получиха официални обвинения.

Повечето задържани бяха освободени, но трима все още се намират в затвора във Варшава с обвинения за оказване на съпротива при арест. Вчера съдията отново отхвърли молбите им за освобождаване, тъй като местните власти поискаха да бъде платена гаранция от 7 200 евро, а това все още не е направено.

Впрочем, неволите на италианците ще приключат на 28 януари, тъй като според закон, те не могат да бъдат задържани за повече от два месеца - този срок изтича именно на тази дата.

Ситуацията обтегна отношенията между Италия и Полша след като полските власти игнорираха всички жалби от страна на италианското правителство. Адвокати на Лацио пък откриха процесуални нарушения, след като се разбра, че задържаните са подписвали самопризнания на полски език, без присъствието на преводач.

 

  Сподели
106