Капело: Роналдо не струва 80 милиона


.

Капело: Роналдо не струва 80 милиона

Селекционерът на Англия Фабио Капело е убеден, че португалската звезда Кристиано Роналдо не струва дадените за него 80 милиона паунда, пише днес Daily Mail. Според селекционерът на националния отбор на Англия, Манчестър Юнайтед са постъпили много мъдро, получавайки толкова много пари за футболист, който по никакъв начин не струва повече от Кака.

"Роналдо определено не струва 25 милиона паунда повече от Кака. Както виждате обаче от Манчестър Юнайтед бяха по-умни в преговорите си с Реал Мадрид и получиха тези пари", казва италианският специалист пред изданието.

Daily Mail се позовава и на интервю на Капело дадено за списание Marie Claire , където той споделя и голямата си мечта да пилотира самолет, както и любовта си към съпругата Лаура.

"Най-голямата победа в личния ми живот е жена ми Лаура. Ако трябваше да избирам между година без любов и година като наставник в Серия Б, определено бих избрал да работя в Серия Б", споделя специалиста.

Капело обяви и приоритетите си в живота, като изненадващо футболът за него се оказва на четвърто място.

"Ако не бях станал футболист, щях сега да пилотирам някой Боинг. Футболът е просто работа за мен. Трите неща, от които не бих могъл да се откажа са собственият ми дом, семейството ми и пътуването", разкрива Фабио.

Италианският специалист признава и кои за него са най-добрите треньори в момента.

"Наставникът, който оценявам най-високо е Марчело Липи. Той и Жозе Моуриньо са много способни треньори. И двамата са родени победители и е много трудно да избереш само единия от тях. Най-добрият футболист в света в момента пък е Лионел Меси. В Италия са двама - вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон и халфът на Рома Даниеле Де Роси", каза още той.

Капело внесе яснота и относно бъдещето си. Както е известно, появиха се спекулации относно поемането на националния отбор на Италия.

"Националният на Англия ще бъде последният отбор, който ще тренирам. Италия? Не, те не ме интересуват", завършва Капело.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
135