Жители на Бразилия: Не идвайте на Мондиал 2014


Н. Гавазов

Жители на Бразилия: Не идвайте на Мондиал 2014

Жителите на Бразилия призоваха запалянковците от целия свят да не посещават Мондиал 2014. Както е известно, от няколко седмици в най-голямата южноамериканска страна има протести срещу правителството на страната, като обвиненията са в корупция и влошаване начина на живот на хората.

Вчера в Рио де Жанейро се проведе масов митинг, като се наложи дори полицията да използва гумени куршуми и сълзотворен газ, за да усмири недоволството. Също така в неделя, в социалните мрежи започна разпространяване на призив към любителите на футбола по целия свят да не посещават Бразилия през следващото лято, когато ще се състои Мондиал 2014.

"Скъпи приятели, не идвайте в Бразилия.

Отнесете се сериозно към това нещо. Не идвайте в Бразилия за Мондиал 2014. Нашите чиновници похарчиха милиарди за строителството на стадиони, които струваха два пъти по-скъпо, и по никакъв начин не подобриха начина ни на живот. Заради неразвитата структура хората умират в болниците. Насилието над жителите е неконтролируемо, особено що се отнася до туристическите градове като Рио Сао Пауло. Летищата, общественият транспорт, хотелите не са в състояние нормално да обслужат нас, местните жители, а представете си какво ще бъде, когато в страната пристигнат хиляди туристи.

Бразилците страдат от всичко това. На това първенство няма да има ред. Туристите не знаят, но те са в опасност.

Ако имате някакви съмнения, просто погледнете нашите вестници.

Ако ваш приятел се готви да дойде в Бразилия, дайте му да прочете това", се казва в обръщението.

 

  Сподели
114