Руските комунисти: Тимошчук е агент на Ангела Меркел


Н. Гавазов

Руските комунисти: Тимошчук е агент на Ангела Меркел

Руските приятели на FUTBOL TV ни изпратиха коментара на председателя на ЦК на Комунистическата организация на Петербург и Ленинска област Сергей Малинкович относно завръщането на Анатолий Тимошчкук в Зенит.

"Още един блуден син се завръща на родния бряг на Нева с отпуснати очи. Хей, Толя, не се ли оказа сладка немската каша? А как само тръгна, с вирнат нос и презрително отговаряйки на упреците на другарите и руските патриоти. Да играеш за Германия е страшен грях, тъй като в Байерн са се събрали хора, които мразят Русия, реваншисти и абверовци. Но както всеки предател, Толя бързо стана ненужен. Германците го накараха да мие пода и да хвърля боклука. И хоп, той с готовност реши, че трябва отново да играе за Зенит. Няма никакви съмнения, че Тимошчук е талантлив играч, със здрави крака, но и с лоша съвест.

Ние, комунистите, не един сме говорили по отношение на Аршавин и Тимошчук, че заминаването в западни клубове за долари и марки е толкова отвратително, че трябва да се наказва, а такива не трябва да се приемат обратно. Но ето, че го взеха! И влюбените в Зенит деца, чиито деди са воювали с фашистите, си мислят, че това е нормално - да се разхождат от руски в немски отбор, английски и обратно. Точно с такива примери разваляме децата си!

И за како дойде Тимошчук? Дали няма специална задача възложена от Ангела Меркел да сипва рициново масло в супата на играчите на Зенит преди решаващите мачове? Или ще съобщава в Берлин, през нощта, изпод одеялото за тайните на тактиката в предстоящите срещи? Комунистите на Петербург призовават играчите на Зенит да подложат Тимошчук на процедура - Толя да бъде поставен под тримесечна карантина, с него да се държат студено и по никакъв начин да не се разговаря с него. Освен това, той трябва да се следи постоянно, включително и на кого звъни. Надяваме се също така, че привържениците на Зенит ще посрещнат Тимошчук с презрителни насмешки. Разбери, Толя, кое е по-близо до теб - руската бреза и химна на Зенит или халбата с мътна баварска бира и вулгарната Лили Марлен!", заяви Малинкович, който също така е и депутат.

 

  Сподели
143