Фенове на Англия се биха в Болоня, един от хулиганите е в кома


Н. Гавазов

Фенове на Англия се биха в Болоня, един от хулиганите е в кома

21-годишен английски фен е арестуван, след като изпрати 65-годишен италианец в кома след бой извън заведение в Болоня. Привърженици на Англия пристигнаха в района за световната квалификация срещу Сан Марино в петък, като инцидентът е станал в четвъртък вечерта.

Боят е избухнал около 22:30 часа българско време, като участниците в инцидента са били много пияни. Свидетели на хулиганската проява са станали седем английски граждани, които са отказали да дадат показания, така че засега полицията разчита само на свидетелствата на италиански минувачи.

Боят е започнал между трима фена от Острова, а малко след това са пристигнали други четирима британци. 65-годишният италианец, който е страстен привърженик на английския футбол е грабнал един от столовите в заведението и размахвайки го се е опитал да го използва като оръжие, когато 21-годишният хулиган с един удар го е изпратил на земята, където потърпевшият си удря главата.

Виновникът моментално е арестуван от италианската полиция, а на друг 48-годишен британец е съставен акт. 65-годишният италианец пък бе опериран и се намира в изкуствена кома.

 

  Сподели
94