Осъдиха Питър Шилтън за шофиране в нетрезво състояние


Н. Гавазов

Осъдиха Питър Шилтън за шофиране в нетрезво състояние

Бившият английски вратар Питър Шилтън бе лишен от правото да управлява моторно превозно средство, след като призна, че е шофирал в нетрезво състояние. Днес 63-годишният Шитър се призна за виновен по обвинението, че на 24 февруари е употребил алкохол, след което е закарал своя Jaguar XF пред дома на приятелката си в Колчестър, Есекс, където е бил заловен след анонимен сигнал в полицията.

„Нямам какво да кажа, процесът беше справедлив", заяви Шилтън пред съдебната зала в Колчестър.

Магистратът по делото забрани на Шилтън да управлява автомобил в продължение на 20 месеца и също така да заплати глоба в размер на 1 020 паунда. Съдът чу също така, че бившият английски национал е пил вино по време на семеен празник през целия ден. Прокурорът по делото заяви, че в полицията е получен анонимен сигнал и органите на реда са били призовани пред дома на приятелката на Питър.

„Докато полицията разговаряше с жена на въпросния адрес, г-н Шилтън спря зад полицейската кола. Тогава офицерът започна да разговаря с него и усети миризма на алкохол. Той беше тестван и тестът се оказа положителен", заяви прокурорът по делото.

„Това беше приятно семейно тържество и Питър консумираше вино през целия ден. Искаше само да премести колата до приятелката си, защото щеше да става рано. Не е пътувал далече, а само през няколко улици и не е шофирал бързо. Беше наясно, че употребил алкохол, но това е станало през целия ден и е предполагал, че е под лимита", пледира адвокатът на Шилтън.

Магистратите обаче не се трогнаха от изказването на адвоката и дори предупредиха Шилтън, че той ще бъде вкаран в затвора, ако наруши забраната.

 

  Сподели
94