Футболист стана аматьор заради детето си


Н. Гавазов

Футболист стана аматьор заради детето си

28-годишният защитник на гръцкия елитен Левадиакос Янис Алексиу, заради болното си дете премина в аматьорския Уердинген, който се състезава в петия ешелон на немския футбол. Според информациите, новороденият син на Алексиу страда от рядко заболяване на белите дробове и докторите са посъветвали футболиста да замине за Германия, където да започне лечение на детето си.

„Единственото, което има значение е здравето на малкия, а не моята кариера. Дойдох в Германия не за това да се хвърля във футбола, а да бъда близо до детето си", заяви Алесиу.

Футболистът с горчивина си спомни за своя бивш отбор, където му се е наложило да намали заплатата си с 30 %, точно когато са му били нужни средства за скъпи медицински изследвания на сина му.

В същото време собственикът на новия клуб, немецът с гръцки корени Лакис Куркудиалос осигурил същата заплата на играча, каквато той получавал в Левадиакос и на всичкото отгоре застраховал от собствения си джоб цялото семейство на Алексиу, за да бъдат покрити разходите по лечението на детето.

 

  Сподели
95