Английски национал влиза в затвора


Н. Гавазов

Английски национал влиза в затвора

18-годишният футболист на Манчестър Сити и националния отбор на Англия (U18) Кортни Мепън-Уолтър бе осъден на 16 месеца затвор, съобщи ВВС. Той бе обвинен в убийство, предизвикано заради безрасъдно шофиране. Освен с ефективната присъда капитанът на националния отбор на Англия до 18 години бе санкциониран и с лишаване от правото да шофира за срок от 3 години.

На 1 септември миналата година Мепън-Уолтър предизвика катастрофа, като удари с автомобила си „Опел Микра". В резултат на удара двама от пътниците в другата кола - Кулвант Сингх и Равел Сингх, съответно на 32 и 37 години починаха на място. Жертвите са емигранти от Афганистан, които пристигат във Великобритания през 2001 година в опит да се спасят от талибаните.

Следствието е доказало, че Мепън-Уолтър е управлявал Мерцедеса си с близо 100 км/ч при ограничение от 50 км/ч. За това срещу него бе повдигнато обвинение за причинена смърт след безрасъдно шофиране, а самият той призна вината си. Смекчаващи вината обстоятелства е факта, че убиецът веднага се е опитал да помогне на пострадалите.

Ответникът, който има 17 мача за страната си, се очаква да изтърпи половината от присъдата си, след това може да бъде освободен и следен от електронни устройства.

Мепън-Уолтър има предишна присъда за превишена скорост, а Манчестър Сити изпрати своите „най-искрени съчувствия и съболезнования към семейството и приятелите на загиналите".

 

  Сподели
102