ФА не разбира от шеги


Н. Гавазов

ФА не разбира от шеги

Атакуващият полузащитник на Ливърпул Сусо ще заплати висока цена за шегата си спрямо своя съотборник Хосе Енрике. Както FUTBOL TV съобщи миналия месец, 19-годишният испанец фотографира своя сънародник, докато той се е готвел за процедура по избелване на зъбите си. По-късно Сусо публикува това изображение на страницата си в Twitter с шеговит коментар:

„Какво по дяволите прави той? Този пич е гей... Той има психически проблеми. Прави всичко друго, само не и да играе футбол", гласеше написаното.

По-късно съобщението беше изтрито и заменено с безобидни неща, но това не убягна от вниманието на чиновниците от Футболната асоциация на Англия, които инициираха разследване. В резултат талантът на „червените" беше глобен с 10 000 паунда, което е немалка сума за млад играч.

Интересното е, че една от първите реакции на решението на ФА дойде от страна на „жертвата" Хосе Енрике, който написа на страницата си в Twitter: „Изненадващо! Това беше само една шега. Защо трябваше да наказват Сусо?".

Тази случка всъщност нанесе сериозна вреда върху репутацията на Ливърпул, който стана първият клуб във Висшата лига на Англия, който участва в гей-парад. Освен това, „червените" активно поддържат кампанията Kick Homophobia Out Of Football, призоваваща към борба с хомофобията във футбола.

  Сподели
96