Скандал на хомофобска основа избухна в Ливърпул


Н. Гавазов

Скандал на хомофобска основа избухна в Ливърпул

В съблекалнята на Ливърпул избухна скандал, с чието изясняване ще се заеме Футболната асоциация на Англия (ФА). Инцидентът е предизвикан от 19-годишния испански полузащитник Сусо, който нарече своя сънародник Хосе Енрике - гей. По-рано бранителят публикува снимка в социалната мрежа Twitter, откъдето става ясно, че се е подложил на процедура за избелване на зъбите. Това предизвика реакцията на младия Сусо, който обвини съотборника си в проява на хомосексуални наклонности. 

"Какво по дяволите прави той? Този пич е гей... Той има психически проблеми. Прави всичко друго, само не и да играе футбол", написа Сусо на страницата си в Twitter. 

Написаното от полузащитника бързо беше изтрито, но все пак не е останало незабелязано от футболните власти в страната и сега ФА започва разследване срещу младия испанец за хомофобия.

Поредният скандал на „Анфийлд" поставя Ливърпул в много деликатна ситуация, тъй като „червените" бяха първият клуб във Висшата лига, който подписа петиция за равни права на хомосексуалистите, участва в гей-парад и започна кампания "Изритай хомофобията от футбола".

 

  Сподели
168