Бивш нападател на Палмейрас не успя да се пребори с рака


Н. Гавазов

Бивш нападател на Палмейрас не успя да се пребори с рака

Бившият нападател Алекс Алвеш почина днес в бразилския град Жау, щата Сао Паоло. Информацията е потвърдена от говорителя на болницата, който призна, че преди няколко месеца 37-годишният мъж е бил приет за лечение от левкемия. Алекс Алвеш оставя дъщеря, плод на връзката му с предприемача Надя Франция.

От болницата не можаха да кажат дали заболяването в костта е причина за смъртта на играча, който в последните си часове е бил само със своята сестра.

През октомври бившата съпруга на Алвеш разкри, че той се лекува от левкемия и е бил подложен на трансплантация на костен мозък. Болният е имал финансови затруднения и е прибягнал до помощта на приятели, за да получи лечение в една от най-модерните бразилски болници за лечение на рак.

Медицинският персонал, който лекуваше Алвеш все още трябва да се срещне със семейството, за да получи правото да разкрие причините за смъртта.

Алекс е далече от тревните площи от 2010 година насам. Той беше в своя разцвет през 90-те години, когато премина през Палмейрас, Крузейро, а през 1999 година беше продаден на Херта Берлин, където редуваше добри и лоши времена и беше определен от медиите като „проблемен играч".

 

  Сподели
114