Жмуда: Шансовете ни за класиране са високи


Н. Гавазов

Жмуда: Шансовете ни за класиране са високи

Старши-треньорът на националния отбор на Полша Франтишек Жмуда след втория мач от груповата фаза на Европейското първенство по футбол с Русия отбеляза, че отборът му остава с много високи шансове за излизане от групата и обяви, че в последния мач от квартета вратата ще бъде защитавана от Войчех Шчесни.

"Русия е много сериозен съперник и за нас беше важно по най-бързия начин да преминаваме от отбрана в атака и да обираме топката. Това е причината да променя полузащитата. Физически всички футболисти при нас са подготвени еднакво добре, просто аз реших да изменя някои неща", заяви Жмуда в интервю за „Россия -2".

„Къде сбърка Адвокаат ли? Ха. Недейте да търсите интрига. Той е отличен треньор и всичко направи както трябва. Никъде не допусна грешка", каза още наставникът на Полша.

„Шансовете ни за класиране на четвъртфинал остават високи и това се потвърждава от срещата с Русия. Ние трябва да се класираме напред. Натискът върху нас е голям. Той винаги е бил голям. Преди откриването стана страшен, а сега - още повече", призна още специалистът.

„Относно това, кой ще е на вратата в последната среща, тук не може да се водят никакви разговори. Шчесни е номер едно и толкова", завършва Жмуда.

 

  Сподели
106