Обвиниха бивши играчи на Сити в изнасилване


Н. Гавазов

Обвиниха бивши играчи на Сити в изнасилване

Днес служители на Кралския съд в Карнърфон, Уелс изслушаха показанията на двама футболисти, заподозрени в изнасилване на жена в стая на хотел „Премиър Ин Хотел". 23-годишният нападател на Уелс и Шефилд Юнайтед Шед Еванс и 23-годишният защитник на Порт Вейл Клейтън Макдоналд бяха привикани от съдебните органи заради жалба от 19-годишно момиче.

Представителят на прокуратурата Джон Филпотс заяви, че жената (чието име не се съобщава по юридически причини) е била твърде пияна, за да даде съгласие за полов акт, което квалифицира моментално деянието като престъпление. Обвинителят поясни също така, че Джек Хигинс, „сътрудник" на футболистите и Райън Робъртс, брат на Еванс са наблюдавали през прозореца и са снимали престъплението с мобилните си телефони.

Двамата обвиняеми са прекарали нощта на неделя, 29 май 2011 година в сприятели в местен бар. В ранните часове на понеделник, 30 май, те наемат такси и по пътя виждат паднала пред магазин за продажба на дюнери жена, която е била във видимо нетрезво състояние. По-късно става ясно, че същата вечер жалбоподателя е пил вино и водка с лимонада. Момичето, което е била служител на магазина е откарано в хотелста стая, където е извършено престъплението.

Тази информация потвърди и рецепционистката на въпросния хотел, описвайки жертвата като „крайно пияна", която се е препъвала и от време на време е била държана от Макдоналд.

След като Клейтън и тъжителката пристигат в хотела, Еванс е поискал ключовете за предварително наетата стая.

Според прокуратурата, стаята е била резервирана с единствената цел в нея да бъде вкарано момиче или момичета и тъй като „Еванс и Макдоналд са били нащрек за всяко момиче, което е подходяща мишена, ищецът буквално се е натъкнал на пътя им".

„Тя не е била в състояние да даде съгласие за полов акт. Има ли разумен човек, който да твърди, че в подобно положение някой би се съгласил на това", се казва в пледоарията на прокурор Филпотс.

Еванс е възпитаник на детско-юношеската школа на Манчестър Сити и вкара 10 гола в 28 изяви във Висшата лига, преди да бъде даден под наем на Норич през 2007 г. На следващата година той се разписа в дебютния си мач за Уелс и по-късно се присъедни към Шефилд Юнайтед.

Макдоналдс също е част от системата на Манчестър Ситиие играл за Макълсфийлд Таун, Честърфийлд и Уолсол. Той се присъедини към Порт Вейл в края на миналия сезон.

 

  Сподели
98