Муту загуби битката срещу Челси


Н. Гавазов

Муту загуби битката срещу Челси

Федералният съд на щата Флорида осъди Адриан Муту да заплати 22 милиона долара на Челси за предсрочното прекратяване на договора на играча с английския клуб. С това решение по всичко изглежда, че най-после е сложен край на дългогодишният съдебен спор между футболиста и лондонския тим.

Румънският нападател пристигна в лагера на „аристократите" през 2003 година от Парма срещу сумата от 22,5 милиона паунда. На втората година от пребиваването си на „Стамфорд Бридж" в организма на Муту бяха открити остатъци от кокаин, а допълнителният анализ потвърди наличието на наркотичното вещество.

Отношенията между двете срани бяха прекратени, а ФИФА временно отстрани играча от мачове под своя егида. През 2008 година ръководният орган на световния футбол наказа Муту с глоба от 17,1 милиона евро. Румънецът подаде жалба в Спортният арбитражен съд и във Федералният съд в Швейцария, които обаче оставиха наказанието в сила.

Следващата крачка стана обръщението на Челси към съдебните органи в щата Флорида, където Муту притежава недвижима собственост и две скъпи имения обзаведени по последна дума на модата.

 

  Сподели
99