Оправдаха Реднап по обвиненията в укриване на данъци


Н. Гавазов

Оправдаха Реднап по обвиненията в укриване на данъци

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап бе признат за невинен по всички обвинения за укриване на данъци. По този начин, надеждите на мениджъра на „шпорите" да оглави националния отбор на Англия получиха тласък, след като той си тръгна свободен от съда. Собственикът на Шефилд Уензди Милан Мандарич, който бе подсъдим по същите обвинения, също бе намерен за невинен от съдебните заседатели на Кралския съд в Саутуорк.

Оправдателната присъда на Реданп бележи катастрофалният край на едно петгодишно изчерпателно разследване, което имаше задача да се бори с корупцията, но което на практика не успя да убеди никой във виновността на наставника на Тотнъм.

Реднап и Мандарич бяха обвинени, че са укрили данъци на стойност 189 хиляди паунда, които са прехвърлени в офшорна сметка, по времето, когато бизнесменът бе собственик на Портсмут, а Реднап - мениджър. Журито бе изпратено да заседава вчера и днес излезе със своето решение, което ще зарадва феновете на Тотнъм.

След произнасяне на присъдата, двамата обвиняеми се прегърнаха, а Реднап почти се разплака, отказвайки всякакъв коментар пред пресата.

„Искам да отида някъде и да се събудя от този ужасен сън. Както казвах и преди, аз винаги съм казвал истината и винаги съм вярвал в британската правосъдна система", заяви Мандрич.

 

  Сподели
88