Гари Спийд се скарал със съпругата си преди да се самоубие


Н. Гавазов

Гари Спийд се скарал със съпругата си преди да се самоубие

Бившият старши-треньор на националния отбор на Уелс Гари Спийд в нощта преди самоубийството си се е спречкал със своята съпруга Луис. Както е известно, Спийд, който игра за Лийдс, Евертън, Нюкасъл, Болтън и Шефилд Юнайтед бе намерен обесен на 27 ноември миналата година от своята половинка.

Днес госпожа Луис се яви пред следствените органи в Уорингтън, които разследват смъртта на 42-годишният Гари и призна, че малко преди трагедията между двамата е имало конфликт и "размяна на думи", а бракът им е бил в "обтегнати отношения" но като всеки нормален брак - с „възходи и падения", като и двамата са се опитвали да продължат напред в името на синовете си. Луис Спийд разкри също така, че четири дни преди смъртта си той й намекнал за "отнемане на собствения живот". Тя обаче не е мислела, че говори сериозно, заради двете им деца.

Последният конфликт в семейното огнище е избухнал, когато са били на вечеря в дома на семеен приятел.

„Вървяхме към къщата и имахме размяна на думи. От нищо започнахме и за нищо се скарахме", призна Луис.

Госпожата поискала да отиде да спи в семейния автомобил, но Гари и блокирал вратата и не позволил това да се случи.

„Качих се горе и легнах, вероятно за около десет минути, след това реших да отида в колата, за да се избистри ума ми", заяви Луис.

Около шест часа сутринта тя е намерила Гари Спийд, обесен в гаража. Г-жа Спийд заяви, че не е открила никакви предсмъртни бележки.

„Събудих се около шест часа и изтичах към външната баня. Забелязах, че някои ключове, които съхраняваме там липсват и за това изтичах към бараката. Отидох до прозореца и го видях. Беше очевидно, че е обесване. Веднага събудих децата и се обадих на Бърза помощ, които ме посъветваха веднага да сваля съпруга си на земята, докато линейката дойде", каза още г-жа Спийд.

„Той висеше от парапета с парче телевизионна антена", чу още съдът.

Луис заяви също така, че не е открила никакви предсмъртни бележки.

В последното интервю, преди да сложи край на живота си, уелсецът е определил съпругата и двете им деца като най-ценното нещо за него. "Нещата, които ценя най-много, не са материални. Дори не знам къде е медалът ми, който спечелих с "Лийдс".

 

  Сподели
88