Суарес се извини, но не и на Евра


Н. Гавазов

Суарес се извини, но не и на Евра

Нападателят Луис Суарес поднесе публичните си извинения по инцидента с Патрис Евра, но отказа да го направи директно към французина, съобщава Sky Sports. Както е известно, Ливърпул реши да не обжалва наказанието от осем мача и глоба от 40 000 паунда, което бе наложено на нападателя си и по такъв начин уругвайският национал започна да консумира санкцията още във вторник вечер.

Суарес заяви, че ще приеме наказанието, с мисълта, че не е направил нищо нередно, тъй като думата "негър", която е казал само един път по време на последната среща с Юнайтед на „Анфийлд" не е обидна и често е използвана в неговата родина.

Той все пак заяви, че се извинява, ако е наранил някого с думите си, но отказа да отправи извиненията си пряко към Евра.

„Аз казах на Комисията, че използвах една дума на испански само веднъж и вече казах на членовете на Комисията, че аз повече няма да я използвам на футболните игрища на Англия. Никога, никога, никога, не съм ползвал тази дума с лош смисъл и не съм имал за цел да нараня някого с нея. Ако съм го направил, моля да ми простите", заяви Суарес пред Sky Sports.

 

  Сподели
104