Фенът, който нападна вратаря на АЗ бе осъден на шест месеца затвор


Н. Гавазов

Фенът, който нападна вратаря на АЗ бе осъден на шест месеца затвор

Холандският съд осъди на шест месеца затвор запалянкото на Аякс, който нападна вратаря на АЗ по време на осминафиналниямач между двата тима в турнира за Купата на страната. Както е известно, двубоят на "Амстердам Арена" от 21 декември беше прекратен в 36-ата минута при резултат 1:0 за домакините след нахлуването на фена на терена и атаката му срещу Естебан Алварадо. Запалянкото, който по-късно се оказа дрогиран нападна костариканеца в гръб, но той веднага отвърна, свали го на земята и на свой ред го ритна няколко пъти.

Естебан получи директен червен картон от главния съдия Бас Нийхуйс, което доведе до там, че старши треньорът на АЗ Герт Ян Фербек извади отбора си от терена. По-късно Футболната федерация на Холандия отмени картона на вратаря, а вчера нареди мача да се преиграе пред празни трибуни.

Освен престоя си зад решетките, нарушителят на реда ще трябва да се явява в полицията при всеки мач на Аякс, АЗ и националния отбор на Холандия в следващите две години. Аякс от своя страна вече наложи 30-годишна забрана за посещение на домакинските мачове на своя привърженик.

 

  Сподели
195