Бивш футболист на Юнайтед влезе в затвора


Н. Гавазов

Бивш футболист на Юнайтед влезе в затвора

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Рони Уолуорк бе осъден днес на 15 месеца затвор за продажба на части от откраднати луксозни автомобили. Полицията попадна случайно на 34-годишния Уолуорк, докато разследваше поредица от несвързани грабежи в Ланкашир.

От полицейската съобщиха, че бившият футболист е продал двигател на Volkswagen Touran и части на от BMW 318i и същевременно е бил заловен да управлява Mazda Furano три дни след като автомобилът е бил обявен за кражба. Трите превозни средства са на стойност 43 000 паунда.

Рони се е признал за виновен по всички обвинения и това всъщност му е спестило най-малко още 12 месеца от затвора. При произнасянето на присъдата, съдията Саймън Нюъл отхвърли искането на защитата за условна присъда, мотивирайки решението си с това, че стойността на откраднатото имущество е с висока стойност.

„Това са вещи с висока стойност. Освен това, те са откраднати професионално и по сложен начин. Кражбата е извършена умишлено с ясната мисъл стоката да бъде продадена на черния пазар", заяви съдия Нюъл.

Уолуорк изслуша присъдата облечен в черен костюм, а след произнасянето и отказа коментар. Рони е бивш младежки национал на Англия, който през 1993 година се присъедини към Юнайтед, но след като не успя да се наложи в първия отбор на „червените дяволи" бе даден под наем на различни отбори, преди да се присъедини към УБА през 2002 година.

 

  Сподели
115