Балотели стана активист на кампания за безопасно използване на фойерверки


Н. Гавазов

Балотели стана активист на кампания за безопасно използване на фойерверки

Героят на неделното дерби между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити Марио Балотели, който в навечерието на мача на „Олд Трафорд" попадна на първите страници на вестниците, след като в резултат на игра с фойерверки едва не запали своя дом в Чешир, предприе необичайни действия, присъединявайки се към кампания за безопасно използване на фойерверки по време на празници.

Както е известно, в нощта на 5 ноември в Англия се отбелязва т.нар. празник „Нощта на Гай Фокс" - ежегодно празнуване на провала на Барутния заговор от 1605 година, когато група католици-заговорници се опитали да взривят сградата на Парламента в Лондон. В този ден се провеждат многочислени факелни шествия и се пускат хиляди фойерверки в небето на Англия.

И сега Марио Балотели, който едва не подпали собствения си дом се е наел със задачата да предупреждава децата за опасността от неправилното боравене с пиротехническите средства.

„Не съм палил фойерверки в къщата си. Това го направи един мой приятел и един от приятелите на брат ми. Аз не знаех нищо за случилото се, докато не чух виковете от банята. За щастие никой не е пострадал от тази случка. Моят приятел от своя страна ми се извини за щетите, които причини на къщата ми. Наистина бе много глупава постъпка от негова страна и аз бях много ядосан заради това, което се случи", споделя Балотели.

Италианският национал също така разкри тайната на надписа „Защо винаги аз?" под фланелката си, който представи на публиката, откривайки резултата в мача на „Олд Трафорд".

„Причините да направя това са много, но аз ще предоставя на хората възможността сами да се досетят, какво наистина значи това. Надписът го направи нашият сътрудник по екипировката. Аз му казах какво да напише и той точно това направи. Но повече няма да го повтарям, защото ще получа накрая картон. Това беше специално за мача с Манчестър Юнайтед", допълва нападателя на Сити.

 

  Сподели
77