Въпреки безредиците, дербито за Вечния град няма да бъде отменено


Н. Гавазов

Въпреки безредиците, дербито за Вечния град няма да бъде отменено

Вчерашният ден в Рим се оказа изключително напрегнат - младежки представители на различни политически партии устроиха демонстрации във Вечния град, а в следобедните часове на деня към тях се присъединиха и футболни агитки на Рома и Лацио, които устроиха погроми по улиците на града - освен в крайните квартали, но и в района около „Олимпико", където днес ще се състои едно от най-емблематичните дербита във футболния свят.

Полицията мобилизира всички свои сили, включително бяха привлече сили на реда от други градове и по този начин бе защитен историческия център, който бе атакуван от хулиганите и в късния следобед, действията на вандалите бяха ограничени единствено на площад „Сан-Джовани", където камерите заснеха, как министърът на отбраната (който стана нарицателен с желанието си Тоти да бъде продаден на Интер), напуска горящата сграда през прозорец. Битката в града продължи до пет часа тази сутрин и десетки ранени се намират в болница, но според изявление на градските власти, дербито няма да бъде отменено.

Очаква се днес да пристигат допълнителни сили на реда, както и специални части, полицейското присъствие в момента е засилено и полицията е с особено внимание към събирането на групи на едно място.

Тази сутрин кмета на Рим се обърна към гражданите и призова за спокойствие, заявявайки, че евентуалната отмяна на мача между Рома и Лацио ще бъде катастрофа за Вечния град.

 

  Сподели
127