Убиецът на Италия заплашен от 20-годишна присъда


Н. Гавазов

Убиецът на Италия заплашен от 20-годишна присъда

Арестуваният по подозрение за пренасяне на шест килограма хероин в САЩ бивш рефер на ФИФА Байрън Морено сега е изправен пред заплахата да се озове зад решетките за дълъг период от време. Както е известно, еквадорецът бе задържан през септември 2010 година на летище „Кенеди" при влизането си в Щатите, като дрогата била прикрепена към тялото и краката на рефера. Той бе арестуван без право за освобождаване под гаранция, а срещу него бе повдигнато обвинение за контрабанда на наркотици.

Морено стана известен със скандалните си подвизи по време на мача от 1/8-финалите на Мондиал 2002 между Южна Корея и Италия, когато отмени „златен гол" на „Скуадра", изгони Тоти и отсъди спорен 11-метров наказателен удар в полза на домакините от Южна Корея. Заради тези си деяния, той бе определен от пресата на Апенините като "Убиецът на Италия".

Делото на бившия рефер ще се гледа на 23 септември от Федералния съд в Бруклин и той вече е бил предупреден, че ще се изправи пред присъда от 20 години зад решетките. По този начин, човекът, който разби мечтите на Италия на Мондиал 2002, сега е изправен пред кошмара два прекара две десетилетия в затвора.

 

  Сподели
176