След сезона: Как Балак и Кан обидиха немските жени


Н. Гавазов

След сезона: Как Балак и Кан обидиха немските жени

Както е известно, популярността на един или друг футболист в голяма степен зависи от неговите изяви на терена и в по-малка степен извън него - в зависимост от това как медиите ще представят някой скандал или пикантна подробност от неговия живот. Ярък пример за това е случилата се в близкото минало интересна история със звездите на немския футбол Оливер Кан и Михаел Балак, в резултат на която те загубили част от почитателите си.

Немската фирма Beate Uhse специално за Мондиал 2006, който се проведе в Германия разработила и пуснала в продажба вибратори под названието „Michael B" и „Oliver K". Тези 17-сантиметрови инструменти веднага придобили популярност и станали толкова търсени от дамите, че фирмата се оказало, че няма капацитета да отговори на изискванията на пазара.

Не това бил обаче проблема с деликатната стока. Още след продажбата на първата серия в трите фирмени магазина на компанията, Михаил Балак и Оливер Кан видели в тези артикули своите имена и си задали въпроса: защо производителят не е съгласувал с тях правото да използва имената им? Откъде накъде, жените ще използват инструментите и ще си представят, че това са двамата футболисти?

Двете звезди изобщо не се обърнали за компенсация към Beate Uhse, а веднага подали иск в съда срещу производителя. Сумата, за която настоявали, че е достатъчна да ги обезщети била по 60 000 евро.

Циркът по време на първото съдебно заседание бил голям. Фирмата представила доказателства и факти, с които се опитала да опровергае обвиненията. Най-голямото доказателство било, че еротичните инструменти нямат нищо общо, както с имената на футболистите, така и с техните достойнства. Стигнало се дори дотам, защитникът на интересите на Beate Uhse да поиска съдебна експертиза, която да установи има ли прилика между вибраторите и половите органи на играчите, което пък от своя страна предизвикало гнева на Балак и Кан.

„Господа съдии, моля да премерим дължината и диаметъра, за да се убедите, че има голяма разлика в размерите между оригиналите и тези играчки, от което следва, че не сме нарушили правата на двамата", се казва в молбата на адвоката на компанията.

В крайна сметка, съдът размислил и след дълги дебати отхвърлил молбата. На второто съдебно заседание постановил: не размерите, а названията на вибраторите съответстват на имената на футболистите, с което са нарушени правата на звездите. Присъдата била компанията производител да заплати 50 000 евро обезщетение и да спре продажбата на деликатната стока.

Ето как Михаел Балак и Оливър Кан лишили немските дами от техните сладки фантазии. Интересното е, че месец след решението на съда, според ExpertBul, популярността на двамата в страната намаляла с повече от 20 %, което най-вероятно се обяснява с решението на играчите да лишат част от нежната половинка от населението на Германия от еротичното удоволствие.

 

  Сподели
81