Изхвърлят Швейцария от борбата за Евро 2012?


Н. Гавазов

Изхвърлят Швейцария от борбата за Евро 2012?

Футболната федерация на Швейцария е заплашена от санкции за неспазване на уставите и регламентите на ФИФА, съобщава Reuters. Причината за това е, че футболният клуб Сион, върху който има забрана да регистрира нови футболисти, в последния кръг успя да включи в отбора няколко нови играчи, с което наруши наложеното по-рано наказание да не извършва трансфери на футболисти.

По принцип, шефовете на местната централа напълно спазиха предписанията на ФИФА, но бяха принудени да отстъпят, заради решението на гражданския съд, към който се обърнаха играчите. Според правилата на ФИФА, никой няма право да се обръща към подобни инстанции за решаване на спорове и ако това бъде направено, федерациите - нарушители се наказват с дисквалификация до решаване на проблема.

Ситуацията пряко засяга българският национален отбор по футбол, защото ако ФИФА предприеме действия срещу Швейцария, която заедно с България се намира в квалификационна група G за Евро 2012, то тогава централно-европейската страна ще отпадне от по-нататъшно участие в надпреварата.

 

  Сподели
97