Румениге: Бекенбауер пренаписа историята на германския футбол


Н. Гавазов

Румениге: Бекенбауер пренаписа историята на германския футбол

Председателят на Борда на директорите на Байерн Мюнхен и член на изпълнителния комитет на УЕФА Карл-Хайнц Румениге реагира на новината за смъртта на бившия си партньор в германския клуб Франц Бекенбауер. Припомняме, че легендарният играч почина днес, 8 януари, на 78-годишна възраст.

"Дълбоко съм шокиран. Франц Бекенбауер пренаписа историята на германския футбол и остави незаличима следа в нея. Той бе мой капитан в Байерн, мой треньор в националния отбор, наш президент в Байерн - и на всички тези позиции той бе не само успешен, но и уникален. Като човек той впечатлява с голямото си уважение към всички хора, защото в очите на Франц всички са равни. Германският футбол загуби най-великата фигура в своята история. Ще ни липсва много. Благодаря ти за всичко, скъпи Франц“, цитира официалният сайт на Байерн думите на Румениге.

Да припомним, че по време на футболната си кариера Бекенбауер е играл за Байерн Мюнхен и Хамбургер, както и за американския Ню Йорк Космос. Бекенбауер също спечели Световното първенство и Европейското първенство веднъж като част от националния отбор на Германия.

Освен това бившият футболист спечели два пъти наградата "Златна топка" (през 1972 и 1976 г.), спечели три пъти Шампионска лига, пет пъти германската Бундеслига, четири пъти Купата на Германия, а също така спечели КЕШ и Световната клубна Купа..

  Сподели
176