Майката на Дани Алвеш компрометира съдебния процес


Н. Гавазов

Майката на Дани Алвеш компрометира съдебния процес

Бившият защитник на Барселона и Севиля Дани Алвеш трябва да бъде изправен пред съда за изнасилване и сексуално посегателство през февруари, след като прекара една година в ареста поради риск от бягство. Съдебният процес обаче е бил компрометиран от майка му, която според съобщенията е изнесла снимки на предполагаемата жертва.

Случаят се води от миналия януари, когато Алвеш се предаде на полицията за арест след инцидент в нощен клуб в Барселона. Той твърди, че е невинен, но четири пъти е променял показанията си. Бившата му съпруга и майка му гарантираха за него, твърдейки публично, че е невинен.

Майката на Алвеш, Лусия Алвес, обаче може да се окаже замесена в правни проблеми. El Periodico твърди, че Лусия е пуснала видео, на което жертвата може да бъде видяна да танцува с приятели и да празнува рожден ден. Видеото не е свързано със самия инцидент, а е стар запис.

По време на видеото, с материал, получен от социалните медии на жертвата, Лусия я атакува, критикувайки навиците й за нощен живот в опит да изкара Алвеш като невинен. Жертвата може да е непълнолетна в някои от материалите, а майка й, която също трябва да даде показания като свидетел, също е в някои от видеоклиповете. Въпросното видео масово е разпространено в Бразилия.

Съдията по делото е разпоредил жертвата да остане анонимна, в съответствие както с нейните права, така и със съдебния процес, който не може да бъде компрометиран в резултат на това. Излишно е да споменаваме, че това може да причини огромни психически щети и да доведе до онлайн тормоз на момичето.

Наказателното наказание за "разкриване на тайни“ може да бъде между три месеца и една година затвор или глоба от шест месеца до една година в зависимост от дохода. Ако се категоризира като по-леко нарушение, то може да доведе до глоба от един до три месеца среден доход.

  Сподели
317