Шок: Закриват News of The World


Н. Гавазов

Шок: Закриват  News of The World

Най-продаваният вестник във Великобритания News of The World обяви, че ще бъде закрит, заради скандала с подслушванията, в който бяха замесени и някои от звездите на Висшата лига на Англия. Както е известно, сътрудниците на изданието успяха да проникнат в гласовите пощи на Райън Гигс и Джон Тери, коментатора Анди Грей, актьора Хю Грант и много други. Тази неделя ще излезе последният брой на вестника, след което всички служители ще бъдат уволнени.

Въпросното решение е било взето от управата на империята на Мърдок, която е собственик на News of The World много по-рано - веднага когато се е разгоря скандала. Тогава съдебни искове срещу седмичника подадоха Дейвид Камерън и много други знаменитости. Таблоидът е замесен в едни от най-гръмките скандали в Британия. Именно той съобщи за изневерите на Рууни с проститутки, както и за тайните контакти на Ашли Коул с представители на Челси, докато беше играч на Арсенал. Изданието първо разкри как Джон Тери е продавал ложата си на „Уембли", както и това, че неговия баща търгува с наркотици, а майка му краде стоки от търговски обекти.

Седмичникът излиза от 1843 година. Компанията News Corp, която взе решение за закриването на News of The World е собственик също така на Sky Sports и FOX Soccer.

 

  Сподели
85